Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Θ' Ματθαίου

Του Διακόνου Θεοδώρου Χατζηευστρατίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

    Ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι οι φοβίες, η ατολμία και η αμφιβολία• ο φόβος να πάρουμε ρίσκο για αποφάσεις. Τότε, όπως ο Πέτρος, βυθιζόμαστε μέσα στην θάλασσα. Όταν όμως εμπιστευόμαστε τον Χριστό, και την θάλασσα περπατάμε!

    Όπως οι μαθητές, βρισκόμαστε και εμείς στο μέσο της θάλασσας και μας παιδεύουν τα κύματα γιατί είναι αντίθετος ο άνεμος. Η θάλασσα είναι ο βίος, τα κύματα είναι οι πολλές και ποικίλες δυσκολίες, θλίψεις, πειρασμοί και στεναχώριες και ο αντίθετος άνεμος είναι το κοσμικό φρόνημα.

    Ο Χριστός ήταν, είναι και θα είναι Αυτός που θα περπατά μέσα στην θάλασσα των προβλημάτων και του βίου. Η φωνή Του, μέσα στον κίνδυνο, θα ακούγεται πάντα μέσα μας: «Θάρρος. Μη φοβάστε!» και θα μας καλεί με το «Έλα» να Τον εμπιστευθούμε. Και αν κάποτε ας νικήσει η αμφιβολία θα του φωνάξουμε όπως ο Πέτρος, «Κύριε, σώσε με». Ας πλεύσουμε στον βίο με θάρρος και πίστη για να φθάσουμε στο λιμάνι της ζωής, τον Χριστό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.