Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

«ΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΑΤΙ ΣΟΥ ΜΗ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕ, ΑΛΛ' ΕΥΞΑΙ ΚΥΡΙΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΙΑΣΕΤΑΙ ΣΕ»

«Να τιμάς τον ιατρό, όπως του αρμόζει, έχοντας άλλωστε υπ' όψιν σου τις υπηρεσίες του στις ανάγκες σου, διότι ο Κύριος τον έκανε.

Από τον Ύψιστο Θεό προέρχεται η θεραπεία, που δίδει ο ιατρός, ο οποίος και από τους βασιλείς ακόμη θα λάβει δώρα για την ιατρική του επιστήμη. Η ιατρική επιστήμη θα αναδείξει τον ιατρό· και ενώπιον επισήμων ανθρώπων θα αποκτήσει δόξα.

Ο Κύριος ώρισε να φυτρώνουν φαρμακευτικά βότανα από την γη, ο δε φρόνιμος άνθρωπος δεν τα αποστρέφεται. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους την ιατρική επιστήμη, ώστε να δοξάζεται μέσα στα θαυμαστά Του έργα. Δια των ιατρών και των φαρμάκων θεραπεύει ο Θεός και αφαιρεί τις ενοχλήσεις του ασθενούς.

Ο φαρμακοποιός δια των διαφόρων βοτάνων κατασκευάζει φαρμακευτική σύνθεση και είναι ατελείωτα τα φαρμακευτικά του παρασκευάσματα, ώστε να έρχεται η θεραπεία και η γαλήνη από το φάρμακό του σ' όλους τους ασθενείς της οικουμένης.

Παιδί μου, όταν αρρωστήσεις μη αδιαφορήσεις για τον ιατρό και τα φάρμακα. Συγχρόνως όμως παρακάλεσε και τον Κύριο· και αυτός θα σε θεραπεύσει».

(Σοφία Σειράχ, 38, 1-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.