Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: ΑΓΙΕ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΕ

«Άγιε μεγαλομάρτυρα Δημήτριε! Ο κόσμος, ξαναγυρίζοντας στην ειδωλολατρία, κοντεύει να φτάσει στα χρόνια τα δικά σου, τότε που οι χριστιανοί διώκονταν κι έδιναν την ζωή τους για την πίστη τους.

Δόσε και σε μας από την πίστη σου, δόσε σε μας από την ανδρεία σου και την καρτερία σου. Δόσε μας, αν δεν θα είναι ανώδυνα και ειρηνικά, αλλά να είναι ανεπαίσχυντα τα τέλη της ζωής μας. Να μη συνθηκολογήσουμε με την αθεΐα, να μη γονατίσουμε στο διωγμό.

Πορεύθηκες στο μαρτύριο, έχοντας γραμμένα στην ψυχή σου τα λόγια του Ευαγγελίου, που η Εκκλησία διαβάζει σήμερα στη μνήμη σου. Πρέσβευε στο Χριστό να μην τα ξεχνάμε κι εμείς. Και πριν απ΄ όλα να μην ξεχνάμε την εντολή της αγάπης: "ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους". Αμήν».

Διονυσίου Ψαριανού, Μακαριστού Επισκόπου Σερβίων και Κοζάνης, Ομιλία στον Άγιο Δημήτριο από τον Α΄ Τόμο "Ο Λόγος του Θεού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.