Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Γράφει φοιτητής του Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης είναι μία σύγχρονη αγία μορφή. Είναι μία τρανή απόδειξη ότι η χάρη του Θεού υπάρχει, εκχέεται στον κόσμο, φωτίζει και καθοδηγεί τους ανθρώπους, αναδεικνύει Αγίους!
Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της αποξένωσης, όπου η αγάπη των πολλών εψύγη, όπου το ατομικό συμφέρον είναι το παν, όπου έθνη, πολιτισμοί, ανεξαρτησίες παραβιάζονται, όπου πόλεμοι και τρομοκρατία σπέρνονται παντού, το Άγιο Πνεύμα δίνει το δικό του "στίγμα": Την αγιότητα! Για να μαρτυρήσει την αλήθεια του Θεού και να δώσει φωτεινά παραδείγματα στον κόσμο.
Ο Όσιος Παΐσιος είχε διορατικό χάρισμα. Έχοντας τον φωτισμό του Θεού προέβλεψε καταστάσεις και βλέποντας την κατρακύλα της Πατρίδος μας προειδοποιούσε τον κόσμο. Τον καλούσε σε μετάνοια και έδωσε λόγο και προτροπές Χριστού στον σύγχρονο Ορθόδοξο Χριστιανό. Ο Όσιος Παΐσιος δεν είναι μόνο αυτά που είπε για το μέλλον. Είναι κυρίως οι αρετές και προ πάντων η ίδια του η ζωή.
Την ευχή Του και τις πρεσβείες Του να έχουμε!

Θ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.