Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Σε μία εποχή που το χρήμα έχει αλλοτριώσει τις ψυχές των ανθρώπων, που ο υλισμός έχει γίνει τρόπος ζωής, που οι αξίες παραθεωρούνται, που η πίστη στον Θεό θεωρείται ξεπερασμένο υπόλειμμα άλλων εποχών, κάνουν την εμφάνισή τους τα "Ορθόδοξα Μηνύματα" για να δώσει λόγο ζωής, λόγο ελπίδας, λόγο αγάπης, λόγο Θεού. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να ξεδιψάσει από τα προβλήματα, την προπαγάνδα και τα ιδεολογήματα πίνοντας από το ὕδωρ το ζῶν, τον Χριστό!
Τα "Ορθόδοξα Μηνύματα" θα ασχοληθούν με Ευαγγελικές περικοπές, αποστολικά και αγιοπατερικά κείμενα, θεολογικά και δογματικά θέματα καθώς και με ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την καθημερινότητα και με προβλήματα που μας ταλανίζουν. Θα επιχειρήσουμε-με την βοήθεια και όση δύναμη μας δώσει ο Θεός-να δώσουμε ορθόδοξες απαντήσεις. Να αισθανθούμε τον Χριστιανισμό ως βίωμα και όχι μία εκπλήρωση θρησκευτικών καθηκόντων. Να μετουσιώσουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας σε λόγο και μαρτυρία Θεού. Να μεταμορφώσουμε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Η Βασιλεία του Θεού ήρθε και δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο! Χρειάζεται να πούμε το ΝΑΙ και να κάνουμε αγώνα. Με μία προϋπόθεση: Να απαρνηθούμε το εγώ, να ανοιχθούμε και να αγαπήσουμε τον άλλον-τον οποιοδήποτε άλλο, να σηκώσουμε τον σταυρό μας και να ακολουθήσουμε τον Χριστό, τον Υιό του Θεού που έγινε άνθρωπος, που βασανίστηκε, που σταυρώθηκε και αναστήθηκε για μας, την πηγή της καλοσύνης, την σεσαρκωμένη αγάπη. Η επιλογή είναι δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.