Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Όπως στην γονιμοποίηση το ωάριο και το σπερματοζωάριο, πού είναι "μισά κύτταρα" (επειδή έχουν ένα αντίγραφο του γονιδιώματος και όχι δύο όπως τα υπόλοιπα, δηλαδή, τα σωματικά κύτταρα), προσφέρει το καθένα ό,τι έχει και από δύο γίνονται ένα, το ζυγωτό, έτσι και στον γάμο.

Δύο ξεχωριστά πρόσωπα με το ρόλο του το καθένα, ο άνδρας, ως άνδρας και η γυναίκα, ως γυναίκα, ο καθένας προσφέρει τα χαρακτηριστικά του, τα χαρίσματα του, όλη την εσωτερική του προίκα σε αυτήν την ενότητα (όπως το ωάριο και το σπερματοζωάριο προσφέρουν το καθένα τα χρωμοσώματα που έχουν), και γίνονται οι 2, ένα, μία ουσία, συνουσία, όπως η Αγία Τριάδα. Με την Χάρη του Θεού, οι δύο γίνονται ένα, όπως το ζυγωτό που πολλαπλασιάζεται, διαιρείται, φέρνει "κύτταρα-απογόνους", έτσι κι ο γάμος φέρνει απογόνους, καρπούς της αγάπης των συζύγων, παιδιά, παιδιά που δεν είναι δικά τους (εκείνοι, βέβαια, είναι συνδημιουργοί), παιδιά του Θεού!!!

Π.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.