Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ...

Γράφει φοιτητής του Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Ανάμεσα στην χορεία των Αγίων που μαρτύρησαν σε νεαρή ηλικία συγκαταλέγεται και ο Άγιος Φανούριος. O Άγιος Φανούριος μας φανερώνει την καινούρια ζωή! Και το κάνει με δύο τρόπους: την θυσία του και την ζωή του. Έζησε στα Ρω­μαϊκά χρόνια και ήρθε σε σύγκρουση με τον κόσμο της ειδωλολατρίας. Υπέστη 12 μαρτύ­ρια και δεν λύγισε, γεγονός που πιστοποιεί και στον πιο δύσπιστο την αληθινότητα της Πίστης και ότι το θάρρος και την αντοχή την χορηγεί το Πανάγιο Πνεύμα. Στην απιστία και αδικία της εποχής μας, ο Άγιος Φανούριος μας διδάσκει με την θυσία του ότι και εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο έντεχνα στημένες παγίδες του υλισμού και αθεϊσμού.
«Μνήμη Ἁγίου, μίμησις Ἁγίου». Κάθε Άγιος τιμάται καθημερινά για να θυμίζει στον καθένα μας, ότι δεν περιοριζόμαστε μόνο στην μνήμη του αλλά και στην μίμησή του. Ο Άγιος Φανούριος φανερώνει τον ασφαλή δρόμο, τον αληθινό τρόπο ζωής, αυτόν στον οποίο υπάρχει Θεός, αυτόν στον οποίο καλλιεργούνται οι αρετές, αυτόν στον οποίο ο άλλος είναι κατ΄ εικόνα Θεού. Ακόμα, ο Άγιος, μας διδάσκει, πως το στεφάνι της ενάρετης ζωής δεν κερδίζεται εύκολα, αλλά μόνον με συνεχείς δοκιμασίες, με θάρρος, υπομονή και αντοχή.

Θ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.