Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Γ' Λουκά

Του Διακόνου Θεοδώρου Χατζηευστρατίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

    Ο Χριστός είναι η απόλυτη αγαθότητα, η απόλυτη παντοδυναμία, η απόλυτη πανσοφία, η απόλυτη παναγάπη. Στον πόνο της χήρας μητέρας που πάει να θάψει το νεκρό παιδί της απάντησε με την ιαματική Του παντοδυναμία. Ανασταίνει τον γιο της, χαρίζει την ζωή ως ο Μόνος Κύριος ζώντων και νεκρών και παύει την λύπη από τα ανθρώπινα πρόσωπα ως Αγαθός.

    Όπως ανέστησε τον υιό της χήρας της Ναΐν, έτσι ανασταίνει και εμάς με την Χάρη Του από τα πάθη και τις αδυναμίες. Η πανσοφία Του δίνει τα πάντα που θα συντελέσουν στην σωτηρία μας, επιτρέπει ακόμα και την εκδήλωση των παθών αν κι αυτές βοηθήσουν.

    Ο Θεός είναι ο Μόνος Παντοδύναμος, ο Μόνος Ιατρός και οι ελπίδες μας στρέφονται μόνο σ' Αυτόν. Η ελπίδα είναι δική μας, η δύναμη είναι δική Του. Καλούμαστε να συνεργάζονται αυτά τα δύο. Τότε επιτυγχάνεται η σωτηρία. Αρκεί ο βίος μας να είναι μίμηση Χριστού, μίμηση της παναγάπης και της παναγαθότητός Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.