Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή ΣΤ' ΛΟΥΚΑ

Του Διακόνου Θεοδώρου Χατζηευστρατίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

    Γελιούνται όσοι νομίζουν πως ο διάβολος δεν έχει καμία δύναμη. Δύναμη έχει, αλλά όχι μεγαλύτερη από τον Ιησού Χριστό. Φαίνεται πως ο διάβολος και τα έργα του θριαμβεύουν. Αυτό είναι φαινομενικά πρόσκαιρο. Στο τέλος όμως πάντα η Ανάσταση νικά.

    Βλέπουμε στο γεγονός της θεραπείας του δαιμονισμένου, τον ίδιο τον Θεάνθρωπο να λυτρώνει το πλάσμα Του από μία καθαρή και άμεση δαιμονική σκλαβιά. Δεν έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που ταλαιπωρείται μόνο από έμμεσες επιθέσεις του διαβόλου (λογισμοί, πειρασμοί, δοκιμασίες κα), αλλά με την ίδια την δύναμή του.

    Γι' αυτό δύο μηνύματα ας κρατήσουμε από το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα: α) να μην αστειευόμαστε και να μην ανακατευόμαστε με τον διάβολο και β) να έχουμε την ελπίδα μας μόνο στον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Αυτός είναι Παντοδύναμος και Αυτός μας λυτρώσει από κάθε κακό. Έργα του διαβόλου είναι και τα μέντιουμ, και τα χαρτιά, και οι καφέδες και τα μάγια! Μην αστειευόμαστε. Η σωτηρία μας δεν είναι η γνώση τάχα του μέλλοντος αλλά ο Ιησούς Χριστός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.