Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

«ΑΓΙΟΙ ΓΙΝΕΣΘΕ ΟΤΙ ΑΓΙΟΣ ΕΙΜΙ»: Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός έχει δύναμη και οδηγό του, «τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσι» τον Χριστό, Νόμο του το Ευαγγέλιο, την Θεία Γραφή, σκέπη, ελπίδα και προστασία του την Υπεραγία Θεοτόκο, φύλακα τον προσωπικό του Άγγελο, όπλο του τον Τίμιο Σταυρό και την προσευχή, πνευματικά πρότυπα τους Αγίους, ενίσχυση από τις ακατάπαυστες πρεσβείες Τους, ζει στο Σώμα του Χριστού, σε μία κοινωνία προσώπων την Εκκλησία, συμμετέχει στα ιερά Μυστήρια και δέχεται την χάρη του Αγίου Πνεύματος και μπορεί να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και έτσι να ενωθεί με τον Χριστό!

Η ζωή είναι όμορφη και είναι ένα ρίσκο χωρίς σταθερές την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε υπό το πρίσμα της αιωνιότητας. Αυτή η ζωή όμως, η παρούσα ζωή, είναι πρόσκαιρη. Γι΄ αυτό και πρέπει να μεταμορφώσουμε κάθε πτυχή της, να δίνουμε μαρτυρία Χριστού, να ζούμε, να χαρούμε, να δημιουργούμε και να καλλιεργούμε τις προϋποθέσεις για την θέωση, για την αιώνια ζωή, που είναι ο σκοπός της ζωής μας.
Η αγιότητα δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Όλοι μπορούμε να αγιάσουμε τη ζωή μας, είτε ζούμε μέσα στον κόσμο, είτε ζούμε μέσα στα ασκηταριά.

π.Θ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.