Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΠΙΣΤΗ & ΑΓΙΟΤΗΤΑ

Του Διακόνου π. Θεοδώρου Χατζηευστρατίου.

    Η πίστη είναι θέμα καρδιάς, όχι λογικής. Όταν ανοίγουμε την καρδιά, τότε βιώνουμε την παρουσία του Θεού, τότε έρχεται το Άγιο Πνεύμα να κατοικήσει μέσα μας.
    Τότε, ο άνθρωπος ανακαλύπτει το νόημα της ζωής και καταλαβαίνει πως η θέωση είναι ο σκοπός της ζωής, γλυκαίνεται από την ιδέα και θέλει να αγωνιστεί.
    Θέλει να γίνει άνθρωπος του Θεού, μίμηση Χριστού σε λόγο και ζωή, να κάνει το Ευαγγέλιο πράξη, να ταυτίσει το θέλημά του με το θέλημα του Θεού. Με μία λέξη, να γίνει Άγιος! Διψάει για χαρά, για ζωή, για κοινωνία, για αθανασία. Και ξέρει πως αυτά θα τα βρει μόνο στον Δημιουργό του!

    Και σ' αυτήν την πορεία θέλει να έχει δίπλα του συνεχώς την Μητέρα του, την Μητέρα του Θεού και όλου του κόσμου, την Υπεραγία Θεοτόκο Μαρία γιατί αυτή έγινε «ἡ γέφυρα ἡ μετάγουσα τοὺς ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.