Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ...

    «Η αγία Εκκλησία είναι η Βασιλεία του Χριστού της οποίας «οὐκ ἔσται τέλος». Αιώνιος και ακατάλυτος είναι η βασιλεία του Χριστού και όπως ο Ίδιος είπε: «πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς».
    Το Άγιο Πνεύμα μένει στην Εκκλησία και είναι εκείνο που στην αρχαία εποχή και σήμερα και πάντα αναδείχνει τους Αγίους, άλλους Μάρτυρας και άλλους Οσίους. Όχι μόνο στην παλιά εποχή, μα σε κάθε εποχή και σήμερα, στην Εκκλησία υπάρχουν Μάρτυρες και Όσιοι, μόνο που δεν τους βλέπουμε και δεν τους προσέχουμε, γιατί άλλα μας συγκινούν τώρα.
    Σήμερα ο κόσμος θαυμάζει την αμαρτία γυμνή στον κινηματογράφο και την αναίδεια, όταν περνά προκλητική στο δρόμο. Δίπλα όμως στις ασχήμιες αυτές υπάρχουν οι Άγιοι. «Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας».

Απόσπασμα από τον «Μικρό Συναξαριστή», μακαριστού Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κυρού Διονυσίου Ψαριανού, 1980. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.