Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Η ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Κάθε φορά που η Εκκλησία εορτάζει μία σύλληψη, τιμά την θεόπλαστο δώρο της συνουσίας και της τεκνοποιίας. Δύο συλλήψεις εορτάζει η Εκκλησία: την μία στις 9 Δεκεμβρίου και είναι η σύλληψις της Αγίας Άννης και την δεύτερη στις 23 Σεπτεμβρίου και είναι η σύλληψις της Αγίας Ελισάβετ στον Τίμιο Πρόδρομο.

Η Εκκλησία τιμά τον γάμο και την οικογένεια και τα μεταποιεί και μεταμορφώνει σε φυτώρια αναδείξεως νέων χριστιανικών προσωπικοτήτων και εργαστήρια αγιότητος.

Στις 9 Δεκεμβρίου, τιμώντας την σύλληψη της Αγίας Άννης, λύονται τα δεσμά της ατεκνίας! Οι προσευχές, τα δάκρυα, ο πόνος, η αγωνία γίνονται θεία πραγματικότητα: Οι καταρράκτες της μήτρας της Θεοπρομήτορος διανοίγονται και η άκαρπος καρποφόρος αναδείκνυται! Η Παναγία κυοφορείται και πρόκειται να βλαστήσει στον κόσμο η σωτηρία!

Και δίνει το μήνυμα: "τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.