Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ΕΙΣΟΔΙΑ»

Η κίνηση των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης να αφιερώνουν το τρίχρονο κορίτσι τους στον Ναό πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Τα δικά μας «εισόδια» είναι η είσοδός μας στην Εκκλησία, στην ενορία, δηλαδή σε μία κοινότητα ανθρώπων με κοινό σημείο αναφοράς την ευχαριστιακή σύναξη, την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό.

Είναι, λοιπόν, μεγάλη η ευθύνη των γονέων που οφείλουν να καθοδηγούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία, στο Σώμα του Χριστού! Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι οι ίδιοι οι γονείς δεν θα αντιμετωπίζουν την ενορία ως κάτι ξένο και άσχετο μ' αυτούς αλλά ως ενεργά μέλη μίας κοινότητας ανθρώπων.

Μέσα στην ενορία το παιδί θα μάθει να κάνει τις πρώτες κοινωνικές του σχέσεις, λούζεται με την χάρη των ιερών μυστηρίων, γινόμαστε ο καθένας πρόσωπα και όλοι μαζί κοινωνία ενώπιον του Θεού και λαμβάνουμε την τροφή που δίνει ζωή και αθανασία: την Θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού!

π.Θ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.