Δεν είμαστε θρησκεία, δεν είμαστε Χριστιανισμός. Είμαστε Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η «μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολική Ἐκκλησία» η οποία είναι πίστη σαρκωμένη, είναι αποκάλυψη, είναι φανέρωση του Θεού στον άνθρωπο: «Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ

Η Υπεραγία Θεοτόκος έμεινε στον Ναό του Σολομώντος 12 περίπου χρόνια, από 3 ετών έως 15. Η ζωή της, η καθημερινότητά της χαρακτηρίζεται από ευσέβεια, αγάπη και διάκριση. Προσηλωμένη στην προσευχή. Από πολύ πρωί έως τις εννέα προσευχόταν αδιαλείπτως, από τις εννέα έως τις τρεις ασχολείτο με την υφαντική και έπειτα ξεκινούσε πάλι την προσευχή!

Άγγελος Κυρίου της προμήθευε τροφή από τον ουρανό επί όλα αυτά τα 12 έτη! Την τροφή που της έφερναν οι ιεροδιδάσκαλοι την μοίραζε στους φτωχούς! Κανείς ποτέ δεν την είδε να οργίζεται, ούτε την άκουσε να εκστομίζει λοιδορία από το στόμα της. Κάθε λόγος της ήταν πολύ προσεγμένος και πάντα φρόντισε για να μην θεωρηθεί επηρμένη!

Όλα αυτά μας διασώζει η Ιερά Παράδοση και το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου από το οποίο προέρχεται ο κύκλος των θεομητορικών εορτών του έτους.

π.Θ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.